Recept: Hummus

 
Door:

Hummus vinden we tegenwoordig meer en meer terug in de supermarkten, maar wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kan maken? De basis van hummus zijn kikkererwten, deze behoren tot de peulvruchten en zijn eiwtrijk. Daarnaast bevatten ze ook pectine, deze stof verlaagt de slechte cholesterol en helpt dus bij de bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Hummus kan je eten op een cracker of boterham bij de lunch, je kan het gebruiken om je groentjes in te dippen en nog voor zoveel meer. Eén van mijn favoriete manieren is om hummus te combineren met een mengeling van warme geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven.


Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 à 6 eetlepels water
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • ½ citroen
  • Peper
  • Zout
  • Komijn

Bereiding

  • Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed onder stromend water.
  • Doe alle ingrediënten samen en mix in een hakmolen of met een staafmixer.
  • Voeg op het begin nog niet al het water toe, hoe meer water je toevoegt hoe minder vast de hummus zal zijn van structuur.