Recept: Tomaat-pompoensoep

 
Door:

Bij dit koude weer een lekkere tas warme soep, wat is er beter? Ik ben een echte soepfanaat en eet vaak een kom bij mijn lunch, op deze manier heb ik ook wat extra groenten binnen!

Tip: als je soep maakt, voorzie dan altijd een voldoende grote portie. Je kan dan een deel invriezen en uithalen wanneer je eens minder tijd hebt!


Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine pompoen
  • 6 tomaten
  • 3 liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°.
  • Was de pompoen en snijd in twee, haal dan de pulp eruit met een lepel. Versnijd de pompoen vervolgens tot kleinere stukken.
  • Neem een ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel de pompoen hierop. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper, zout en rozemarijn en meng dit goed. Bak het geheel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de ui en tomaten in stukken.
  • Plaats een grote kom op het vuur en verwarm hierin een koffielepel bereidingsvet.
  • Voeg de ui toe en laat even kleuren. Voeg dan de tomaten toe en laat deze ook even aanbakken. Tenslotte voeg je ook de geroosterde pompoen toe bij de groenten.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat gedurende een half uurtje sudderen.
  • Mix de soep dan en laat even terug opkoken. Kruid af met peper en zout.